YAY! It’s MAY!

In mei bruist het stad nog meer dan anders…. Culinair, sportief, cultureel en festivalitis!

Wereldkampioenschap Counter-Strike 19-22 mei. Say what?

eSports are hot!

Zelf had ik geen idee hoe groot de eSports markt is. Meer dan 6 miljoen gamers wereldwijd, meer dan 1 miljoen fans in België. Big business!

Voor de allereerste keer organiseert PGL het wereldkampioenschap Counter Strike in België. De 24 beste teams uit de wereld spelen de kwart- en halve finales in het Radisson hotel en de grote finale in het Sportpaleis van 19 tot en met 22 mei. Tickets bestel je hier.

PGL verwacht meer dan 40.000 bezoekers uit meer dan 70 landen en meer dan 150 miljoen kijkers. De prijzenpot bedraagt 1 miljoen dollars. BIG business!

Nieuw: ‘Antwerp Harbor’ map

Antwerpen speelt ook virtueel een rol in het Counter-Strike spel. De spelers zullen het tegen elkaar opnemen in de gloednieuwe ‘Antwerp Harbor’ map. In een fictieve wereld, gebaseerd op de haven, zoeken spelers hun weg terwijl ze stuiten op diamanten, een schilderij van Rubens of zelfs een Velo.

Op zaterdag 7 mei vanaf 11 uur kan je de map zelf komen uittesten op de gaming booth in de Stadsfeestzaal. Ook William Boeva, zelf een fervent gamer, zal even langskomen.  

UNWIND 25-26 mei – Rivierenhof

Slow is more!

Op woensdag 25 en donderdag 26 mei – Hemelvaartverlof! – word je ondergedompeld in de wondere wereld van ‘Unwind’, een gloednieuw muzikaal verhaal in het groene hart van het Rivierenhof. Middenin (en met respect voor) de natuur schotelen we je een tweedaags muziekfestijn voor om duimen, vingers en oortjes van af te likken! Met het befaamde OLT Rivierenhof als uitvalsbasis brengen we de muzikale ontdekkingsreiziger, fantastische muziek, Belgische craft bieren, handpicked natuurwijnen en Antwerpse culinaire hoogstandjes samen. 

Op het podium te begroeten: Villagers, de Ierse band rond singer-songwriter Connor O’Brien, de Puerto Ricaans Belgische wereldtopper Gabriel Ríos, het magistrale vaderlandse nu-jazzcombo STUFF., UK jazz producer, componist en pianovirtuoos Alfa Mist, de psychedelisch en dansbare Thai funk van YĪN YĪN, de intrigerende en tot in de ziel doordringende Naima Joris, de hybride mengelmoes van hiphop, jazz en house door Neue Grafik Ensemble, de eens-gezien-nooit-te-vergeten soulful Joel Culpepper, het lyrische gitaarwerk van Kit Sebastian en jong indie-geweld Loupe. Aili trekt donderdagavond jullie dansbenen op gang en inviteert Coco Maria en Rrita Jashari in Trix voor een spetterende afterparty. Voortrekker van de vaderlandse muziek Rik De Bruycker loodst het publiek door Unwind als host. 

Slow is more. Dit geldt niet alleen voor de zorgvuldig samengestelde line-up, ook de smaakpapillen worden op alle mogelijke manieren verwend. Zouterover, Stoked en Native toveren met pure smaken, seizoensgebonden ingrediënten en onverwachte combinaties. Geen fast- maar slowfood, (h)eerlijk, bio, glokaal, circulair en bovenal verrukkelijk. Om al dat lekkers door te spoelen verleiden Antwerpse microbrouwerijen Tipsy en Cabardouche en Brussels Beer Project jullie met hun lekkere artisanale biertjes. Antwerpse natuurwijn-experten Roeland Fort en Daan Guelinckx ‘put the wine in Unwind’.

Tickets kan je hier bestellen.

Antwerpen proeft – 26-29 mei – Waagnatie

Voor foodies!

Op culinair festival Antwerpen Proeft bieden gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks signatuurgerechten in degustatievorm aan.

Nergens anders in Vlaanderen vind je op één adres en op één en hetzelfde moment – helemaal live – zo veel gerechten van een hoog niveau voor een fractie van de gangbare restaurantprijs: 6 of 7,5 euro. Toonaangevende speciaalzaken en artisanale topnamen prijken eveneens op de affiche.

Nergens kun je meer proeven, mis dit niet. 😋 Tickets bestel je hier.

Rubenshuis, de meester wordt even bouwmeester.

Het Rubenshuis blijft open tot 8 januari 2023 en sluit op 9 januari 2023. In 2027, het jaar van Rubens’ 450ste verjaardag, verwelkomt het museum opnieuw het publiek.

Grijp je kans en bezoek het magnifieke Rubenshuis van onze grootmeester. We kunnen niet trots genoeg zijn. Maak jouw dag nog buitengewoner met volgende data:

  • 11 juli – BBQ in de tuin van Rubens
  • 6 augustus – museumnacht
  • 27/28 augustus – cultuurweekend
  • december – floraal spektakel

Maak een vergelijking met het huidige Rubenshuis en de totale make-over in 2027!

XPO Antwerp – Leeuwenstraat 6

In onze zaak XPO Antwerp kan je volgende kunstenaars een bezoekje brengen:

Langer dan een dagje in Antwerpen?

Blijf overnachten in de koekenstad en geniet wat langer.

Boek via onze website met code REPEATER en ontvang 10% korting. Bam!

Oh ja, in onze appartementen ontdek je kunst van lokale artiesten Linda Robaye en Veronique Van Asch.